Ögonundersökning

Hur går det till?

Metoden som inte ger några obehag. Ögonundersökningen tar ca 40 minuter att genomföra och själva ögonbottenfotograferingen är klar på bara några minuter. Med nya metoden behövs ingen droppning i ögonen för att vidga pupillerna. Det betyder att du slipper eventuell smärta, nedsatt syn eller andra obehag, vare sig under själva undersökningen eller efter.

Läs mer om hur det går till

Synundersökning

Din synhälsa bör undersökas minst vartannat år. På synundersökningen kontrollerar vi din syn på flera punkter. Syftet är att få en heltäckande bild av din syn och därigenom kunna rekommendera dig rätt typ av glasögon, linser eller både och.

Läs mer om synundersökning

Ögonhälsoundersökning

Visste du att så många som 500 000 personer i Sverige bär på någon av de stora ögonsjukdomarna åldersförändringar i gula fläcken, glaukom (grön starr) eller diabetesretinopati?

Läs mer om ögonhälsoundersökning

Kontaktlinsundersökning

Som kontaktlinsbärare bör du låta undersöka dina ögon och linser minst en gång per år. Det är mycket viktigt för ett säkert och komfortabelt linsbärande. Din optiker kontrollerar linsernas passform och styrka samt att ögonen mår bra.

Läs mer om kontaktlinsundersökning

Synologen
Ögon som ler