fbpx

Solglasögon

Solglasögon är ett måste i solen

Solglasögon är inte bara en av sommarens hetaste accessoarer men också ett viktigt skydd mot solen. UV-strålning kan påverka synen och ögonen negativt – använd därför alltid solglasögon om du vistas i solen. Det är stor skillnad på bra och dåliga solglasögon. Bra solglasögon stänger ute en högre andel skadligt UV-ljus. Tänk därför på att alltid skydda ögonen med CE-märkta solglasögon med högt UV-skydd. Det gäller vare sig du är på stranden eller i skidbacken.

Hur mörka glas man skall ha kanske inte alltid är så självklart. Generellt kan man säga att ju starkare ljus, desto mörkare bör de vara men det beror också på hur känsliga ögon du har. Ljust tonade glas lämpar sig för indirekt ljus och kan också vara lämpliga vid bilkörning eftersom de gör att du får lättare att urskilja färger och detaljer.

Gradal toning – Många solglasögon har tonat och graderat ljusgenomsläpp. Oftast är glasen mörkast upptill och blir ljusare nedtill. Perfekt om man inte vill bli bländad men samtidigt kunna se t.ex. hastighetsmätaren.

Fotokromatiska – Om du inte vill byta solglasögon i takt med ljusets växlingar kan fotokromatiska glas vare ett bra alternativ. Oavsett i vilken situation du befinner dig i anpassar sig färgen automatiskt efter rådande ljusförhållanden.

Clip-on – Med ett par clip-on solglas gör du snabbt och enkelt om dina vanliga glasögon till solglasögon. Kläms fast på dina ordinarie glasögon och kan snabbt vikas upp eller tas bort när solen inte längre är framme. Perfekt som komplement till solglasögon med styrka. Tillsatsen tar liten plats i fickan eller väskan. Läs mer på www.clipon.se

Tänk noga igenom dina behov innan du bestämmer dig.

Glöm inte att skydda barnens ögon

Solens skadliga UV-strålar påverkar naturligtvis även barnens ögon, vilket ibland glöms bort. Deras ögon är dessutom känsligare för solljus och UV-strålning, vilket beror på att ögats lins är mer genomsläpplig och pupillen generellt större. Det kan på sikt leda till att ögonen skadas. För att bibehålla långsiktig ögonhälsa och undvika ögonrelaterade problem i framtiden är det viktigt att använda solglasögon från tidig ålder.

  • Välj solglasögon av hög kvalitet med bra UV-skydd.
  • Ha alltid solglasögonen nära till hands.
  • Lår barnen välja solglasögon som de gillar.
  • Föregå med gott exempel genom att själv använda solglasögon.

Våra experter hjälper dig gärna att välja rätt typ av solglasögon just för dig.

Välkommen in till din närmaste Synologenbutik och upptäck vårt breda utbud av solglasögon utöver det vanliga.