fbpx
Har din syn förändrats efter Covid-19?

Ögonhälsa

Allt fler behöver god ögonhälsa

Behovet av kvalificerad ögonhälsovård har aldrig varit större än nu. Vi lever allt längre, vilket innebär att de flesta av oss får åldersrelaterade synförändringar därav vikten att bevara en god ögonhälsa.

Dessutom spenderar vi allt mindre tid utomhus, vilket har lett till att närsyntheten ökat dramatiskt de senaste åren.

Hitta din lokala optiker för att boka en tid för synundersökning där vi testar din synförmåga och även din ögonhälsa.

När vi testar din ögonhälsa så genomför vi en grundlig synundersökning med en mer avancerad karaktär för att sedan utvärdera hur pass bra din ögonhälsa är.

Finns behovet av några insatser ifrån vårt håll så hjälper vi dig med det för att bibehålla en god syn.

Synen är något av det viktigaste vi har och väl värd att vårda. Drygt två tredjedelar av all information som kommer till hjärnan hamnar där med ögonens hjälp. Det är bland annat därför som vi har tagit på oss uppgiften att ta din syn på största allvar samt se till att duÖgonhälsa sköter om dina ögon så du bibehåller en ögonhälsa som du mår bra av.

 

Att själv avgöra huruvida man ser bra eller inte är svårt om man inte har något att jämföra med

Här har vi sammanfattat praktisk syninformation och olika typer av utmaningar som finns inom det omfattade området ögonhälsa.

Ögonhälsa, en allt större utmaning

Ögonhälsa är något som blivit och blir alltmer aktuellt för varje år som går. Vi är en befolkning som alltmer behöver glasögon för att se ordentligt. 2013 förutspåddes det att halva världens befolkning kommer att vara närsynta år 2050, vilket stärker anledningarna till att vårda och se över sin ögonhälsa. Det upptäcktes också att mängden personer med närsynthet nästan fördubblades för den yngre befolkningen i en enda generation. Våra livsstilar styrs av boende i städer, digitala skärmar och en åldrande befolkning. Både närsynthet och presbyopi kan kopplas till trafikolyckor, skolproblem och underpresterande på arbetet. Med andra ord och sammanfattningsvis kan vi konstatera att ögonhälsa är ett ämne som blir alltmer aktuellt.