fbpx
Linser för dina ögons skull

Tips & råd

Fem råd om glasögonskötsel

Det är viktigt att behandla sina glasögon på bästa möjliga sätt, så att de håller sig i bra skick länge. Våra optikers bästa tips och råd:

  1. Använd inte tröjärmen, diskhandduken eller slipsen för att rengöra dina glas. Det hjälper för stunden, men inte i längden.
  2. Putsa dina glas med en mikrofiberduk.
    Tvätta inte mikrofiberdukar över 40 °C och använd inte sköljmedel. (Annars riskerar du ränder på glasen nästa gång du putsar dem.)
  3. Repor kan inte torkas bort från vare sig plastglas eller mineralglas. Om du får en repa på dina glas och även om den verkar liten, sprids ljuset genom den lilla repan och irriterar ögat. Gå då tillbaka till din optiker för att beställa nya glas.
  4. Dina glasögon behöver ett hem! Förvara dem i ett hårt fodral när du inte använder dem. Om du inte har något fodral med dig kan du lägga dem på en säker plats med glasen uppåt.
  5. Glasögon gillar inte extrema temperaturer. Värmen som skapas i en bil en sommardag är ett exempel på en miljö som dina glas inte gillar. Det samma gäller för bastun eller andra värmekällor hemma. Utsätt inte dina glasögon för mer extrema temperaturer än nödvändigt.

Ta hand om dina glasögon, så kommer de att hålla längre!