fbpx
Linser för dina ögons skull

Linser

Är du ung, gammal, allergiker, närsynt, översynt, ålderssynt, astigmatiker, har torra ögon eller lite av varje? Då kan vi bara gratulera. Idag finns linser för nästintill alla synbehov. Som synhjälpmedel är linser fantastiska eftersom de hjälper dig att se klart utan att behöva ha glasögon. Eftersom linser är smidiga kan de hjälpa dig till ett mer aktivt och obehindrat liv. Oavsett ditt synfel så har vi de linser som passar, med andra ord så erbjuder alla våra butiker det du behöver för en bättre syn oavsett vilket synfel du har.

Linser för dina ögon skull

Olika typer av synhjälpmedel

Det finns många olika typer av synhjälpmedel så har du aldrig använt linser så kan det vara en bra idé att besöka någon av våra butiker för att få hjälp så att du får rätt redan från början.

Hitta din lokala optiker

Det finns bland annat endagslinser, månadslinser, dygnet-runt-linser, nattlinser, färgade linser utan styrka med mera. I våra butiker hittar du kvalitativa synhjälpmedel för allas behov och synfel.

På vår hemsida kan du navigera dig fram till den butik som du har närmast dig och väl på plats kan vår erfarna och kunniga personal hjälpa dig på vägen så du får det du önskar.

Linser synologen

Mer om linser

Det finns en rad olika varianter av linser där hygienen och hur du behandlar dom är väldigt viktigt för att undvika att det bildas bakterier. Till dig som känner dig osäker på hur du ska

  • Sköta om dina linser
  • Sätta in dom i ögonen
  • Vart du bör förvara dom

Då kan du vara lugn därför att vi har svaret på alla dina frågor så det är bara att kontakta din optiker så får du all hjälp som du behöver. Skötselråden skiljer sig beroende på vilken typ av lins du använder så det är därför av största vikt att du vet hur du ska göra så tveka inte att ta hjälp av oss.

Tvätta linser

Närsynt

Är du närsynt korrigeras det med minuslinser. Dessa ger ett helt naturligt synfält med en synskärpa du kanske inte trodde fanns. Är du mycket närsynt kan linser vara nästintill ett måste. För även om starka minusglas ger en skarp bild av omgivningen så förminskar de det du ser, vilket kontaktlinser inte gör.

Översynt

För dig som är översynt (långsynt) är det kontaktlinser med plusstyrkor som gäller. Dessa fungerar precis som konvexa glasögon, men med den väsentliga skillnaden att du får ett större och naturligare synfält. Prova idag med risk för att du ångrar att du inte har gjort det tidigare!

Ålderssynt

Vad sägs om ett steglöst seende från när till fjärran? Lägg till ett vidare synfält utan bågar som är i vägen. Lösningen heter multifokala linser (progressiva) – en nyhet för vissa men redan en vana för andra. Linstypen kräver invänjning och upplevelsen är mycket individuell. För många har progressiva linser visat sig vara ”det hemliga sättet att få tillbaka ögonen”. Du kan också välja att korrigera din syn med en lins för närseende på ditt ena öga och en lins för avståndsseende på ditt andra öga. Detta kallas monovision och kräver ofta en tillvänjningstid men upplevs ändå som positivt av många. Du måste själv pröva dig fram för att se och känna vad som passar just dig.

Astigmatisk

Nu kan så gott som alla med astigmatism korrigeras med kontaktlinser. Linserna kallas för toriska. De är oftast lite tyngre i nederdelen, så att de inte kan snurra runt. Om du dessutom är när- eller översynt (långsynt) har du dubbelt att vinna. Synen blir oftast lika bra som med glasögon.

Speciella synbehov

För dig som har speciella synbehov kan stabila linser vara ett bra alternativ. Dessa linser hjälper till att jämna ut hornhinnans oregelbundenheter på ett effektivare sätt än vanliga mjuka linser. De har en längre livslängs än andra linser och ger dessutom den bästa synskärpan.

linser

Välj linser

Linser erbjuder ett obegränsat synfält och kan i vissa fall korrigera synen bättre än glasögon. Lever du dessutom ett aktivt liv är linser ett självklart val. Det är snarare frågan om vilken sort du ska välja.

Kontakta oss för en tillpassning

Vi hjälper dig med att hitta den bästa kontaktlinserna för dina ögon och din livsstil.
Hos oss kan du även beställa linser månadsvis till bra priser.

Hitta din närmaste butik här!