fbpx
B2B mannen

Investera i dina medarbetares synhälsa, det tjänar hela företaget på

Företagsavtal för synhälsa

Synhälsa för företag är en gynsam investering som ditt företag kommer tjäna på i längden.

Det vi erbjuder i ett företagsavtal för företag är blandannat att vi tar.

  • Ansvar för hela affären med löpande statistik, kostnadskontroll och optimerade inköp.
  • Initial kartläggning av företagets behov av bildskärms- och skyddsglasögon.
  • Smidig fakturahantering genom central elektronisk fakturering.
  • Synhälsa för företag.
  • Rikstäckande och lokalt förankrade optikbutiker.
  • Välutbildade, erfarna och engagerade optiker.
  • Marknadens bredaste erbjudande av undersökningstjänster.
  • Kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015.

Synhälsa för företag certifikat

Läs mer om oss

Vad säger lagen om synhälsa för företag?

Enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 1998:5) ska en arbetsgivare se till att sina arbetstagare som normalt arbetar vid en bildskärm mer än en timme under en arbetsdag genomgå en synundersökning. Arbetsmiljöverket synhälsa för företagUndersökningen får bara personal göra som har tillräckliga kvalifikationer som arbetet kräver. Synundersökning måste vi även göra med regelbundna intervaller alternativt om en arbetstagare uppger besvär med sina ögon alltså besvär som kan vara direkt relaterade till arbetet där arbetstagaren inte uppfyller synkraven som arbetet kräver.

Om resultatet av synundersökningen skulle visa någon form av avikelse där man är i behov av vidare undersökning skall man alltid ta kontakt med en ögonläkare för att fortsätta utredningen med flera nya tester. Vi har förmånliga avtal inom synhälsa för företag som vi anser är ett måste för företagare därför att.

Arbetsgivaren är då i en sådan situation skyldiga att tillhandahålla sin arbetstagare särskilda glasögon, som är noggrant utprovade och anpassade för bildskärmsarbetet, om en synundersökning visar att sådana behövs och att glasögon för normalt bruk inte kan användas. Det kan därför vara fördelaktigt med ett företagsavtal som tar vara på din synhälsa för företag.

Åtgärder som eventuellt arbetsgivare behöver göra med stöd av denna paragraf får inte medföra några kostnader för arbetstagaren.

Arbetsmiljölagen (1977:1160) säger även att en arbetsgivare ska vidta åtgärder för att tillhandahålla skyddsutrustning till sina anställda och det i form av skydd- eller överdragskläder. Det kan även innebära att bekosta och tillhandhålla skyddsglasögon. Skyddsutrustningen är skattefri för den anställde.

Pierre Nordgren
Är du intresserad av företagsavtal med Synologen?

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Pierre Nordgren
Key Account Manager
pierre@synologen.se
08-440 73 57