fbpx

Glasögonguiden

Ansiktsformer

Glasögonguiden är en guide som hjälper dig att välja rätt typ av glasögon som passar till din ansiktsform. Guiden innehåller information om olika ansiktsformer och vilka typer av glasögon som passar bäst till varje form. Ansiktsformer spelar en stor roll där glasögonbågar kommer att se attraktiva ut på dig. För att bestämma din ansiktsform och vilka glasögonstilar som kommer att se bäst ut, dra bort håret från ansiktet och titta direkt in i en spegel. Ta en närmare titt på den övergripande formen och konturerna av ditt ansikte och huvud.

Här är de fem primära ansiktsformerna och den typ av glasögonbågar som ser bäst ut på varje form:

Våra optiker hjälper dig att hitta rätt typ av glasögon som passar till just din ansiktsform.

 

Hjärtformad ansiktsform
Hjärtformad ansiktsform

Om du har ett hjärtformat ansikte är fyrkantiga glasögon en utmärkt val. För att komplettera din ansiktsform, leta efter glasögonbågar som är fyrkantiga i överdelen och har en rundad nederdel. Undvik överdrivet markerade bågar, efter som de kan bli för dominerande på ditt ansikte. Istället kan du utforska glasögon med subtila ramar för att framhäva dina naturliga drag.

Oval ansiktsform
Oval ansiktsform

Om du har en oval ansiktsform med smalare käkar än panna och höga kindben, har du turen att kunna bära nästan vilken glasögontyp som helst.
Ovala ansikten är mångsidiga och kan experimentera med olika stilar, från breda ramar till fjärilsformade glasögon.

Spetsig ansiktsform
Spetsig ansiktsform

Om din ansiktsform är spetsig, med en bred panna och en smalare haka, är det bäst att välja glasögon som ramar in och lyfter upp ditt ansikte. Ett utmärkt val kan vara kattögon-glasögon i stil med de populära 50- och 60-talen, som ger en klassisk look som kompletterar din ansiktsform.

Rund ansiktsform
Rund ansiktsform

Om du har ett runt ansikte, kännetecknat av mjuka kurvor och en ungefär lika bred som lång ansiktsform, så är glasögon med mer framträdande bågar ett passande val för dig. Prova att utforska glasögonbågar som är rektangulära eller har en kvadratisk och skarp form.

Fyrkantig ansiktsform
Fyrkantig ansiktsform

Om du har en fyrkantig ansiktsform med markerad käke, bred panna och tydliga kindben, kan du skapa en balans genom att välja glasögon med mjukare former. Runda, ovala eller kattögon-formade glasögon som följer dina ögonbryn kan ge en smickrande kontrast och komplettera din ansiktsform.